De waterstand in Nederland bereikt kritisch laagtepunt

De lage waterstand in Nederland laat na afgelopen zomer nog steeds problematische gevolgen zien. De kosten van de binnenvaart stijgen en Arnhem is onbereikbaar voor passagiersschepen doordat de schepen niet genoeg diepgang kunnen benutten. Naast de binnenvaart heeft het lage waterpeil ook impact op de industrie. Machines kunnen niet meer gekoeld worden door een gebrek aan koelwater. Met het plaatsen van een tijdelijke pompinstallatie aan de Nederrijn bood Eekels Pompen afgelopen week de oplossing.

Vanwege de lage waterstand in de Nederrijn kon onze opdrachtgever geen water meer oppompen vanuit een naastgelegen haven. Het water wordt normaliter vanuit de haven in het koelsysteem gepompt zodat de machines hun warmte af kunnen geven aan het water. Zonder koelwater dreigt de productie stil komen te vallen.

Door de haven tijdelijk af te sluiten van de Nederrijn kan de haven vanuit de Nederrijn volgepompt worden met een tijdelijke pompinstallatie. Het team van Eekels Pompen heeft daarom twee forse dompelpompen geïnstalleerd met een leidingbrug en overig leidingwerk. Dankzij de leidingbrug vormt het leidingwerk geen obstakel voor doorgaand verkeer.

Dankzij onze snelle levering en montage heeft onze opdrachtgever nagenoeg geen stagnatie ervaren. Afgelopen zondag ontvingen wij bericht dat de productie stil dreigde te vallen en binnen enkele dagen stond er een werkende pompinstallatie in de haven. Dreigen uw werkzaamheden stil komen te liggen door de lage waterstand? Dan zijn onze specialisten u graag spoedig van dienst met onze pompoplossingen. Neem hier direct contact met ons op.

Lees ook: