Spoedopdracht: pompen voor de nieuwe Overslaghaven Flevokust.

Bij Lelystad, naast de Maxima Energiecentrale, wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van de Overslaghaven Flevokust. Dit wordt een centrale plek voor transport en overslag van agrarische producten uit Flevoland naar internationale havens. De haven komt te liggen op hoofdvaartroutes van het westen naar het noorden van Nederland met aansluiting op de Europese transportcorridors. Met deze haven versterkt Flevoland haar positie aan het water als logistiek knooppunt.

Vrijdagmiddag om 16.00 uur werden wij gebeld met de vraag hoe snel we pompen en leidingen konden leveren en monteren. Er moest namelijk een grote bouwkuip op bovengenoemd project leeggepompt worden. Men kwam pompcapaciteit te kort: hierdoor dreigde de oplevering in gevaar te komen. Geen probleem voor Eekels!

De volgende dag, zaterdag om 14.00 uur, stonden twee 12” Eekels dieselmotor-pompsets al te pompen en daalde het waterpeil naar tevredenheid. Snel geleverd dankzij de Eekels transportdienst, snel gemonteerd dankzij de Eekels montagedienst!