Tijdelijke rioolbypass te Rotterdam met Betsy 300 dieselmotorpompen

Voor de renovatie van een rioolleiding te Rotterdam heeft Eekels Pompen drie Betsy 300 pompen geleverd inclusief afvoerleidingen.  Door een bypass aan te leggen tussen de putten in de straat kon men de tussengelegen riolering renoveren. Eekels Pompen verzorgde hiervoor de volledige installatie van het materieel.

De vuilwaterbypass vereiste in totaal een capaciteit van 2.500m3 per uur. Hiervoor heeft Eekels Pompen een tijdelijke pompinstallatie geleverd met drie Betsy 300 dieselmotorpompen.

Vuilwaterpompen

Wat de Betsy 300 dieselmotorpomp een uitstekende vuilwaterpomp maakt voor dit soort projecten is de verstoppingsvrije schroefcentrifugaalwaaier. Dankzij deze unieke waaier verpompen de Betsy pompen moeiteloos ruw rioolwater met vaste bestandsdelen. Bovendien zijn deze pompen ook inzetbaar in woonwijken dankzij de geluiddempende omkasting.

Geleverd materieel:

Betsy 300 dieselmotorpomp:

  • Verstoppingsvrije schroefcentrifugaalwaaier
  • Ruime vuildoorlaat
  • Zeer zuinig in gebruik
  • Per pomp maximaal 1200 m3 per uur
  • Maximale opvoerhoogte van 22 m

Eekels Pompen heeft voor dit project de gehele installatie verzorgd inclusief het transport en kraanwerk. Na twee weken was de renovatie afgerond en hebben onze specialisten de installatie gedemonteerd.