Eekels draagt bij aan droog festivalterrein Rock Werchter in België

  • Eekels pompen rock werchter festival terrein 4
  • Eekels Pompen ingezet op rock werchter festival terrein 2
  • Eekels Pompen ingezet op rock werchter festival terrein 1
  • Eekels Pompen ingezet op rock werchter festival terrein 3

Geplaatst op : 29-06-2016

Pop- en rockfestival Rock Werchter vindt elk jaar plaatsvindt in het Belgische dorpje Werchter, ruim 15 kilometer noordoostelijk van Brussel. Het muziekfestival wordt dit jaar in het eerste weekend van juli gehouden en het festivalterrein, de omringende campings en het parkeerterrein hebben de afgelopen weken door de frequente regenbuien te maken gehad met wateroverlast. In 1975 startte het festival nog met zo’n duizend bezoekers, maar intussen trekt het meerdaagse evenement dagelijks circa 90.000 muziekliefhebbers, die natuurlijk allemaal het liefst droge grond onder de voeten willen hebben. Dat geldt ook voor de kampeerders op de campings die door verenigingen uit de omgeving worden geëxploiteerd. Daarnaast moet het aanpalende parkeerterrein optimaal begaanbaar zijn. Voor de veiligheid raadt de organisatie de bezoekers aan om zoveel mogelijk met openbaar vervoer naar het festival te komen.

Afvoer van hemelwater

Om te voorkomen dat het festivalterrein, de huidige campings en het ingekrompen parkeerterrein de wateroverlast niet aankunnen, heeft de organisatie van Rock Werchter ons op 14 juni al gebeld met de vraag of wij kunnen helpen om het gevallen hemelwater uit de grond af te voeren. Daarvoor hebben wij een aantal pompen geleverd, waarvan wij de eerste vier – veelzijdige Betsy 200 vuilwaterpompen – een dag later inclusief 2 x 750 meter leiding al hebben geïnstalleerd. Op 17 en 18 juni hebben we een extra pomp (Betsy 125 6”) met 660 meter leiding voor het parkeerterrein geplaatst en op dinsdag 21 juni hebben we nog eens vijf Betsy 100 pompen plus 500 meter leiding geleverd om het festivalterrein leeg te pompen.

Alles op alles

Zoals het er nu uitziet, blijft ons materieel tot en met maandag 4 juli, de dag na het muziekfestival, in gebruik. Om een juiste inzet te garanderen, is nu ook één contactpersoon van ons bedrijf voortdurend aanwezig om het materieel te controleren, te onderhouden en de inzet van de verschillende pompen te coördineren. “We zetten alles op alles om het festivalpark in prima conditie te kunnen openen voor de vele tienduizenden festivalgangers”, liet de organisatie onlangs in een brief aan de buurtbewoners weten.  In het allerergste geval worden twee evenementenhallen, de Nekkerhal in het nabijgelegen Mechelen en de Brabanthal in Leuven, ten zuiden van Werchter, als noodlocaties achter de hand gehouden.

Bekijk ook het RTL Nieuws video item: wateroverlast Rock Werchter

Eekels | Pompoplossingen