Eekels draagt bij aan droog festivalterrein Rock Werchter in België

Pop- en rockfestival Rock Werchter vindt elk jaar plaatsvindt in het Belgische dorpje Werchter, ruim 15 kilometer noordoostelijk van Brussel. Het muziekfestival wordt dit jaar in het eerste weekend van juli gehouden. Het festivalterrein, de omringende campings en het parkeerterrein hebben de afgelopen weken door de frequente regenbuien te maken gehad met wateroverlast.

Het meerdaagse evenement trekt dagelijks circa 90.000 muziekliefhebbers, die natuurlijk allemaal droge voeten willen hebben. Dat geldt ook voor de kampeerders op de campings die door verenigingen uit de omgeving worden geëxploiteerd. Daarnaast moet het aanpalende parkeerterrein optimaal begaanbaar zijn.

Afvoer van hemelwater

Om te voorkomen dat het festivalterrein, de huidige campings en het ingekrompen parkeerterrein de wateroverlast niet aankunnen, heeft de organisatie van Rock Werchter ons op 14 juni al gebeld met de vraag of wij kunnen helpen om het gevallen hemelwater af te voeren. Daarvoor hebben wij een aantal pompen geleverd, waarvan wij de eerste vier Betsy 200 vuilwaterpompen al een dag later met 2 x 750 meter leiding hebben geïnstalleerd. Op 17 en 18 juni hebben we een extra Betsy 125 6” pompset met 660 meter leiding voor het parkeerterrein geplaatst en op dinsdag 21 juni hebben we nog eens vijf Betsy 100 pompen plus 500 meter leiding geleverd om het festivalterrein leeg te pompen.

Alles op alles

Zoals het er nu uitziet, blijft ons materieel tot en met maandag 4 juli, de dag na het muziekfestival, in gebruik. Om een juiste inzet te garanderen, is nu ook één contactpersoon van ons bedrijf voortdurend aanwezig om het materieel te controleren, te onderhouden en de inzet van de verschillende pompen te coördineren. “We zetten alles op alles om het festivalpark in prima conditie te kunnen openen voor de vele tienduizenden festivalgangers”, liet de organisatie onlangs in een brief aan de buurtbewoners weten.  In het allerergste geval worden twee evenementenhallen, de Nekkerhal in het nabijgelegen Mechelen en de Brabanthal in Leuven, ten zuiden van Werchter, als noodlocaties achter de hand gehouden.

Bekijk ook het RTL Nieuws video item: wateroverlast Rock Werchter