Eekels levert tijdelijke pompinstallatie tijdens renovatie rioolgemaal in centrum Utrecht

  • eekels pompen rioolgemaal utrecht nederland
  • eekels pompen rioolgemaal utrecht
  • eekels pompen in actie tijdens rioolrenovatie project
  • eekels pompen rioolrenovatie

Geplaatst op : 16-09-2016

In opdracht van een een leverancier van complete pompinstallaties uit Zaltbommel verzorgt Eekels Pompen in het drukke centrum van Utrecht de opbouw en exploitatie van een omvangrijke tijdelijke pompinstallatie (TPI). De TPI verzorgt gedurende meerdere weken de afvoer van afvalwater zodat het rioolgemaal, dat wordt beheerd door de gemeente Utrecht, grondig kan worden gerenoveerd.

Samenstelling
De TPI is voorzien van drie krachtige afvalwaterpompen met dubbel vacuümsysteem om de vereiste capaciteit van 2.150 m3/u en de forse aanzuighoogte van 5 meter te kunnen realiseren. De pompen worden aangestuurd vanuit een besturingscontainer. De totale lengte van de afvoerleiding (Ø 500 mm) bedraagt meer dan 50 meter. Om het verkeer vrije doorgang te kunnen verlenen, is in het installatieontwerp een leidingbrug opgenomen, welke ten behoeve van het vrachtverkeer een vrije doorgang van ruim 4 meter heeft.

Logistiek hoogstandje
Het aanvoeren en plaatsen van pompen en leidingwerk op een beperkt werkvak in hartje Utrecht vergt uiteraard de nodige voorbereiding. Lokale parkeervakken en straten dienden te allen tijde goed toegankelijk te blijven. Dankzij een strakke logistieke planning is dit succesvol verlopen.

De stroomvoorziening word verzorgd door een stroomaggregaat, met een noodstroomaggregaat als back-up. Vanwege de beperkte opstelruimte in de drukke Utrechtse binnenstad is er voor gekozen om de stroomvoorziening op ruim 50 meter afstand vanaf de pompinstallatie op te stellen. Uiteraard moest hierdoor wel een lange voedingskabel naar de TPI worden gelegd.

De TPI wordt onderhouden en afgetankt door Eekels en is aangesloten op de 24/7 servicedienst.