Eekels levert totaal concept voor een riool renovatie project

  • Eekels pompen pompproject in Vlissingen
  • Eekels pompproject in Vlissingen Zeeland
  • Eekels pompproject in Zeeland Vlissingen

Geplaatst op : 16-09-2016

In navolging van het succesvolle project in Roosendaal heeft Eekels opnieuw een opdracht van de regionale rioleringsbeheerder gekregen. Dit keer is het voor een grootschalige renovatie van het oppervlakte water riool te Vlissingen. Tevens verzorgt Eekels de levering en plaatsing van de tijdelijke verkeersregel installatie en wegafzettingen.

Het project heeft een looptijd van tien weken en wordt in twee gelijke fases uitgevoerd. In de eerste fase wordt er 2300 m3/h aan oppervlakte water verpompt door een 720 meter lange leiding van Ø 500 doorsnede. In dit leidingtracé zitten 5 grote wegoverspanningen, waarvan er meerdere over dubbelbaans wegen gaan. Om de gevraagde capaciteit te verpompen levert Eekels twee Betsy 300 pompen en twee Betsy 200 pompen parallel opgesteld. Daarnaast zijn er één Betsy 125M pomp, één Betsy 125H pomp en twee Betsy 100 pompen aangesloten op het leidingtracé. Alle pompsets hebben een externe dubbelwandige milieubrandstoftank.

Voor de tweede fase van het project wordt de eerste installatie omgebouwd. Het leidingtracé wordt uitgebreid naar 790 meter en de leidingbruggen worden verplaatst. De gevraagde capaciteit voor de tweede fase is ± 1850 m3/h. Eekels heeft hiervoor twee Betsy 300 pompen met één Betsy 200 pomp parallel opgesteld en een losse Betsy 100 aangesloten op het leidingwerk. Bij de tweede fase zijn eveneens alle pompsets voorzien van een externe dubbelwandige milieubrandstoftank.