Eekels plaatst ompompvoorziening voor rioolgemaal Horst

Eind januari 2016 startte een groot aannemersbedrijf uit Rosmalen in opdracht van Waterschapbedrijf Limburg met werkzaamheden aan het rioolgemaal Horst. Het gemaal ligt op de grens van het woongebied aan de Vondersestraat bij het viaduct onder de A73, halverwege Venray en Venlo. Naast het repareren van putten en leidingen van het Limburgse waterschapbedrijf werd het riool ook van binnenuit van een nieuwe beschermende binnenkant voorzien. Eekels droeg een steentje aan de werkzaamheden bij door het plaatsen van een ompompvoorziening.

Extra veilig met Hidrostal pompen

De installatie is inclusief eigen leidingwerk opgebouwd uit 4 frequentie geregelde Hidrostal F10K pompen; universeel toepasbare rioolklokpompen die met lage energiekosten geschikt zijn voor kleine en grote(re) capaciteiten. Bij het rioolgemaal in Horst gaat het om een capaciteit van 1.340 m3/h rioolwater, dat door de persleiding van het rioolgemaal wordt verpompt.

De ompompinstallatie is als extra veiligheid dubbel uitgevoerd en bovendien aangesloten op onze eigen calamiteitendienst, zodat een eventuele storing aan de installatie direct verholpen kan worden. De stroomvoorziening voor de ompompinstallatie wordt adequaat gegarandeerd door aggregaten van RECO, onze partner in materieel.

Eekels | Pompoplossingen