Eekels test koelwaterinstallatie

  • eekels pompen verhuur industrie - reco aggregaten verhuur
  • eekels pompen verhuur industrie - reco aggregaten verhuur 2
  • eekels pompen verhuur industrie - reco aggregaten verhuur 3
  • eekels pompen verhuur industrie - reco aggregaten verhuur 4

Geplaatst op : 21-12-2015

Heerema Fabrication Group is in opdracht van Talisman Sinopec UK bezig met de bouw van een productie platform dek. Eekels Pompen is op zijn beurt door Heerema Fabrication gevraagd een oplossing te bedenken om het koelwatersysteem van deze raffinage te testen.

De eis van Heerema om zelfvoorzienend te zijn, heeft Eekels doen besluiten om het water uit de nabij gelegen waterweg te gebruiken. Alvorens dit water geschikt is om door het te testen koelwatersysteem te gaan, dient het water zorgvuldig gefilterd te worden. Het projectteam van Eekels heeft hiervoor een filtratiesysteem ontworpen met 12 filters om zo het water op de juiste zuiverheid te brengen.

Om de filterstraat van water toevoer te voorzien zijn er drie stuks Hidrostal E05k-S pompen gedompeld in de waterweg. Vervolgens wordt het zoete water gefilterd door de filterstraat, waarna maximaal 400 m3/h water met 7 bar druk door het koelwatersysteem wordt gepompt door twee stuks PP12 hogedrukpompen.

Nadat het water door het koelwatersysteem is gegaan wordt het weer de waterweg in geloosd om zo de cirkel rond te krijgen.

Nieuwsgierig naar meer informatie omtrent de bouw van het dek bekijk dan dit filmpje: https://www.energyvoice.com/video-2/92308/timelapse-incredible-footage-of-talisman-topside-destined-for-north-sea/.