Herinrichting stationsgebied Driebergen-Zeist

Geplaatst op : 09-02-2018

Voor station Driebergen-Zeist werd het hoog tijd om het stationsgebied opnieuw in te richten. De huidige spoorwegovergang over het spoor moet nu ieder uur een kwartier dicht voor de langskomende treinen. De bestaande spoorovergang wordt daarom vervangen door een tunnel onder het spoor door en er wordt ruimte gemaakt voor ondergronds parkeergelegenheid. Bij de afgraving is een Eekels pompinstallatie vereist voor het zand-baggeren.

Bij dit soort projecten is er uit het afgevoerde bagger veel zand te winnen wat kosten kan besparen in materialen. De klant heeft daarom ook een zandvanger laten bouwen om hier het water en zand te scheiden. Naast de afvoer van bagger hebben wij ook pompen kunnen leveren om het zand weer terug te brengen naar de bouwplaats.

Geleverde pompen door Eekels

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren leverd Eekels pompen een drietal pompen; een B11 pomp en twee Betsy 125M pompen. De B11 pomp is uitermate geschikt voor het verpompen van een combinatie van water en zand. Het is ook een van de grootste pompen in ons assortiment. Het is een hogedrukpomp die tot wel 580 m3/uur verpompt en maximaal 11 bar druk geeft.

Pompprincipe

Door middel van een hydraulische pomp aan een kraan pompt het baggermengsel uit de afgraving naar de B11 pomp van Eekels Pompen. De B11 pomp vervoert het medium naar een door de klant samengestelde zandvanger. Hierin wordt het zand van het water gefilterd waarna dit door de door Eekels geleverde Betsy 125M dieselpompen terug wordt verpompt naar het startpunt.

Zandsuppletie
De bagger die vrijkomt bij een afgraving bestaat vaak voor 15 tot 20% uit zand. Dit mengsel filteren wij zodat het overgebleven zand gebruikt kan worden in het bouwproject. Bij baggerprojecten als deze bespaart dit de klant een hoop onnodige kosten.

In totaal wordt het medium over een lengte van 1600 meter verpompt. Tussen de hydraulische pomp en de B11 pomp van Eekels ligt zo’n 200 meter afstand. Daarna is het 600 meter naar de zandvanger en tot slot vanaf onze Betsy 125M pompen nog ongeveer 800 meter om weer terug bij de bouwplaats te komen. Deze afstanden zijn noodzakelijk bij bouwprojecten als deze vanwege omgevingsfactoren als doorgaand verkeer en openbare ruimte.

Verdere werkzaamheden aan het station zijn, een nieuwe fietsenstalling, extra parkeerplaatsen, uitbreiding spoor. Klik op de onderstaande link voor meer info over de het bouwproject:
https://www.prorail.nl/projecten/driebergen-zeist