Rioolrenovatie met Betsy Pompen

  • betsy vuilwaterpompen
  • betsy 125 m verhuur eekels

Geplaatst op : 01-05-2018

In de afgelopen periode werd de rioolrenovatie in Herselt (BE) afgerond. Eekels Pompen leverde en installeerde hier rioolbypasses door middel van twee tijdelijke pompinstallaties (TPI). Dankzij de bypasses werd de afvoer in stand gehouden terwijl de riolering vrij bleef van vuilwater en zo gerenoveerd kon worden.

Twee TPI’s werden geïnstalleerd voor de afvoer van rioolwater. Eén bestaande uit twee Betsy 200 dieselpompen en de ander uit twee Betsy M125 dieselpompen. De Betsy 200 pompinstallatie bood een maximum capaciteit van 720 m3 per uur per pomp en de Betsy M125 pompinstallatie 330 m3 per uur per pomp. Samen pompten ze het rioleringswater vanuit de laatste straatkolk (put) voor het renovatiegebied naar de eerste straatkolk voorbij de werkzaamheden.

Betsy Pompen
De Betsy pompen zijn uiterst geschikt voor het transporteren van vuilwater met vaste stoffen. Dankzij de unieke verstoppingsvrije waaier met zeer grote vuildoorlaat kunnen ze grote hoeveelheden rioolwater vervoeren. Wat de Betsy pompen bovendien ideaal maakt voor projecten binnen de bebouwde kom is dat deze pompen met een geluiddempende omkasting zijn uitgevoerd voor minimale overlast.

Mantelbuis

Om de overlast van werkzaamheden verder te beperken heeft de opdrachtgever een mantelbuis in laten graven waarin de leidingen gelegd konden worden. Zo werden de inritten van omwonenden vrij gehouden.