Spoedklus: calamiteit gesprongen persleiding in Zwijndrecht

Geplaatst op : 29-01-2019

Op maandagmiddag 28 januari jl. ontvingen we een telefonische spoedaanvraag: in het centrum van Zwijndrecht was een belangrijke persleiding van het riool gesprongen. Hierdoor was een krater van ongeveer drie meter diepte ontstaan waardoor afvalwater op straat stroomde.

De Gemeente Zwijndrecht ondernam direct gepaste acties om de riolering te herstellen en overlast voor omwonenden te beperken. Hiertoe moest op zeer korte termijn een forse tijdelijke pompinstallatie worden geplaatst.

Onze specialisten gingen meteen ter plekke het werk met de opdrachtgever opnemen en acties uitzetten. De geselecteerde pompinstallatie bestaat uit forse 12” dieselmotorpompsets en twee parallelle afvoerleidingen met een lengte van 300 m per stuk. Tevens bleek een leidingbrug in het leidingtracé noodzakelijk om een belangrijke verkeersader vrij te houden voor verkeer.

Snelle service

Het was een uitdaging, maar dankzij de korte lijnen tussen onze specialisten konden we snel reageren op deze calamiteit. Een paar uur na de telefonische aanvraag was reeds materieel én personeel op locatie. De hele nacht heeft onze installatieploeg doorgewerkt met als resultaat dat de pompinstallatie al kort na middennacht in bedrijf kon worden gesteld.

Dankzij deze snelle reactie blijft de overlast binnen Zwijndrecht beperkt.