Tijdelijke Pompinstallatie voor werkzaamheden aan de Maeslantkering

  • eekels pompen maeslantkering
  • Eekels Pompen levert pompen voor een project aan de maeslantkering 3
  • Eekels Pompen levert pompen voor een project aan de maeslantkering 4

Geplaatst op : 30-05-2016

De Maeslantkering is een stormvloedkering voor de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland. die  bestaat uit twee enorme deuren. De deuren zijn eigenlijk twee drijvende pontons die leeg naar hun plaats kunnen worden gebracht. Hier aangekomen laat men de deuren vol water lopen, zodat massieve barrières ontstaan. Als de kering weer open moet gaan, worden de deuren leeggepompt en worden ze naar buiten bewogen om plaats te nemen in een droogdok.

Onlangs was het tijd om de 2 droogdokken te reinigen en werd Eekels gevraagd om de pompwerkzaamheden uit te voeren. Het project heeft een looptijd van drie weken en wordt in twee fases uitgevoerd. In de eerste fase wordt het droogdok aan de zuidzijde aan de kant van Rozenburg schoongemaakt, in de tweede fase de noordzijde aan de kant van Hoek van Holland.

Eekels Pompen Deltawerken Maeslantkering

Voor de reiniging van de twee droogdokken is het zaak het waterniveau zo veel mogelijk te verlagen. Om dit te realiseren heeft Eekels twee stuks elektrische Hidrostal dompelpompen van het type F06k geleverd. De pompen worden gevoed door een 150 kVA aggregaat aangesloten op een externe dubbelwandige milieubrandstoftank, geleverd door onze partner RECO. Verder heeft Eekels gekozen om de zelfontworpen pompset  B-11-300-GG in te zetten, met een capaciteit van 400 m3/h bij 10 bar.  Zo kan de klant met hogedruk brandweerslangen en spuitlansen het dok schoonspuiten. Het water en slib wordt teruggepompt naar de nieuwe waterweg met een elektrische Hidrostal dompelpomp.