Uitbreiding huurvloot: nieuwe debietmeters met kooiframe

Geplaatst op : 25-05-2018

Sindskort heeft Eekels Pompen de huurvloot uitgebreid met nieuwe elektromagnetische  debietmeters. In de nieuwe uitvoering zijn deze debietmeters uitgevoerd met kooiframes voor een afgeschermde opstelling.

De nieuwe debietmeters zijn uitgerust met gegalvaniseerde kooiframes zodat ze beter beschermd zijn tegen schade aan de meter. Qua afmetingen zijn de frames in 2 formaten gemaakt: 630x440x690mm en 780x600x830mm. De debietmeters zijn vervolgens zo laag mogelijk in hun frames geplaatst om een goede meting te kunnen bewerkstelligen.

Om de meetkop te beschermen is deze in een metalenkastje geplaatst welke ook af te sluiten is met een hangslot. De flenzen zijn geheel binnen het frame gepositioneerd. Zo blijft er voldoende ruimte om leidingen te kunnen monteren.

Elektromagnetische meters

Een elektromagnetische debietmeter houdt in dat de snelheid van de doorstroming gemeten wordt aan de hand van een kleine elektrische spanning. Deze wordt opgewekt en gemeten ten gevolge van de stroming van de vloeistof in combinatie met een aangelegd elektromagnetisch veld. Het voordeel hiervan is dat je de stroming kan meten met een debietmeter zonder bewegende onderdelen in de vloeistofstroom.

De meters met frame zijn verkrijgbaar op batterijvoeding van 4 tot en met 10 inch en op netvoeding (230V) voor 10 en 12 inch. Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen met onze specialist.

Voor meer informatie over onze debietmeters kunt hier contact opnemen met onze specialisten.