Historie

eekels pompen historie

Al meer dan 100 jaar uw partner in pompoplossingen

Met meer dan 100 jaar ervaring en passie leveren we trefzekere pompoplossingen aan de overheid, aannemerij én industrie. De geschiedenis van Eekels Pompen start in 1914, wanneer A.F. Eekels in Weert (NL) zijn Technisch Bureau en Machinehandel A.F. Eekels opricht. In de loop der jaren verhuist het bedrijf twee keer: eerst van Weert naar Amsterdam en later van Amsterdam naar Barendrecht. Daar is nu het huidige hoofdkantoor gevestigd.

In de afgelopen eeuw heeft Eekels vanzelfsprekend heel wat veranderingen meegemaakt of in gang gezet. Wat in al die jaren gelijk is gebleven, zijn de marktgerichte instelling en de kernwaarden die Eekels anno nu nog steeds kenmerken: kennis van zaken, kwaliteit, oplossingen op maat, flexibiliteit en service. Daardoor heeft Eekels zich kunnen ontwikkelen tot een internationaal opererend bedrijf met eigen vestigingen in België en Nederland.

1914: Oprichting Eekels

Eekels werd in 1914 in Weert opgericht. Aan klanten die bij ons een pomp kochten gaven we aanwijzingen om het volle rendement te behalen. We waren toen al buitengewoon behulpzaam met service.

1938: Grondverzet

In 1938 verhuurt de grondverzet afdeling van Eekels onder meer Boomse draglines en Insley graafmachines. De klanten maken daar met gespecialiseerde machinisten dankbaar gebruik van.

1951: Opening vestiging Amsterdam

In 1951 werd het gebouw in Amsterdam betrokken. In de daaropvolgende jaren werd een afdeling compressoren en hydrauliek opgezet.

1971: Opening vestiging Barendrecht

In 1971 werd de vestiging in Barendrecht geopend. Deze vestiging verhuurde alleen pompen. Barendrecht was ook strategisch een uitstekende keus door de gunstige ligging ten opzichte van het
Rotterdamse havengebied.

1976: Overname Sykes (BE)

In 1976 werd van Sykes het Belgische deel overgenomen, met toentertijd 2 vestigingen: in Antwerpen en Deinze.

1977: Opening vestiging Bremen (DE)

In 1977 openden wij onze vestiging in Bremen. Gedacht werd dat veel aannemers hun vleugels naar het buitenland en vooral naar Duitsland zouden uitslaan. Midden jaren tachtig bleek de groei eruit te zijn, waarop de vestiging verkocht werd aan het Duitse bedrijf Pollman.

1988: Het hoofdkantoor naar Barendrecht

In 1988 werd het hoofdkantoor verhuisd naar Barendrecht, waar de leiding van de aannemerij zetelde. Hier groeide Eekels verder. In 1989 was de omzet in Barendrecht verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor.

1995: Nieuw pand in Barendrecht

Eekels verhuist binnen Barendrecht naar een nieuw goed geoutilleerd gebouw met ruim buitenterrein.

2000: Directeur F.A. Eekels trekt zich terug

Directeur drs. F.A. Eekels, kleinzoon van de oprichter, treedt op hoge leeftijd terug uit het bedrijf.

2014: 100 Jarig bestaan Eekels Pompen

In 2014 wordt het 100-jarig bestaan van Eekels gevierd. Tevens ontvangt Eekels het predicaat koninklijk.

2015: Overname door Eekels Investment

Eekels Pompen is overgenomen door investeringsmaatschappij Eekels investment. Een nieuwe bedrijfsfase begint. Met vers kapitaal, een heldere visie en een ervaren team is Eekels nog beter in staat om in te spelen op de behoefte van de klanten.