NIEUW: ATEX Pompen

  • Eekels-Pompen_3
  • Eekels-Pompen_2
  • Eekels-Pompen_1

Geplaatst op : 14-09-2017

Uitbreiding ATEX-huurvloot met explosieveilige roestvaststalen pompen.

De (petro)chemische industrie vormt een belangrijk deel van de klantenkring van Eekels. De vestiging Barendrecht bevindt zich niet voor niets nabij het industriegebied van de Europoort en in Geleen zitten we zelfs met een steunpunt op het industrieterrein van Chemelot. Wij zijn volledig ingespeeld op de hoge eisen die vanuit de industrie opgelegd worden zo staat veiligheid bij ons hoog in het vaandel en ons personeel heeft de vereiste trainingen en cursussen gevolgd.

ATEX zones

Op bepaalde gedeeltes van terreinen van (petro)chemische bedrijven kunnen zich explosieve
gasmengsels bevinden. Deze gebieden noemt men ATEX zones. Binnen deze explosiegevaarlijke omgevingen mag uitsluitend gewerkt worden met explosieveilig materieel d.w.z. apparatuur die niet tot een ontsteking van de explosieve atmosfeer kan leiden. Dit materieel dient te voldoen aan de zogenaamde ATEX richtlijn en is dusdanig geconstrueerd dat hete of vonkende onderdelen worden beperkt of afgeschermd en niet kunnen leiden tot ontploffingen. Bij pompsets betreft dit niet alleen de pomp zelf maar ook de elektromotor, schakelapparatuur, vlotters, koppelingen, stekkers etc. Met ATEX-materieel is o.a. herkenbaar aan het EX-logo op het typeplaatje

NIEUW

Eekels heeft in haar huurvloot verschillende ATEX pompsets voor uiteenlopende toepassingen zoals rioolbypass, afvalwater of werkzaamheden bij opslagtanks. Naast elektrisch aangedreven pompsets is er ook een range van luchtgedreven ATEX-membraanpompen. Onze ATEX-range is recent verder uitgebreid met elektrische 4” en 6” roestvaststalen pompsets voor het verpompen van agressieve en corrosieve chemische vloeistoffen in ATEX-zones. De pompsets zijn droogzelfaanzuigend en hebben forse capaciteiten tot maar liefst 600 m3/uur. Een ruime vuildoorlaat van 76 mm en niveauregeling (vlotters) maken de pompsets ideaal voor het tijdelijk bypassen van rioleringen tijdens renovatiewerkzaamheden. Daarnaast is de “ATEX zone 1 volledig gecertificeerd”!