Spoedklus: Calamiteit in Rioolgemaal

Geplaatst op : 06-07-2018

Eind mei konden wij snel en adequaat reageren op een calamiteit bij een rioolgemaal. Door de problemen bleef het gemaal voor een aantal weken stil staan. Vanwege de urgentie om verdere schade te voorkomen hebben wij 3 dagen na aanvraag een tijdelijke pompinstallatie in werking geplaatst.

Geleverd materieel:

  • 4 Hidrostal I16k-SS rioolklokpompen
  • Stroomaggregaten met brandstoftanks
  • Besturingscontainer
  • 40 meter leidingwerk per pomp
    met een diameter van 500mm

Met de vier rioolklokpompen bereikt onze installatie een debiet van maar liefst 12.000 m3 per uur. Met deze capaciteit verpompt de pompinstallatie het rioolwater vanuit de kelder van het rioolgemaal in de bestemde afvoergoot. Twee pompen werden als dompelpomp opgesteld en de andere twee zijn droog opgesteld.

Dankzij de besturingscontainer worden de pompen en aggregaten vanaf een centraal punt bedient. Op basis van het benodigde debiet kan men er dan voor kiezen om enkele pompen uit te schakelen om overbodige brandstofkosten te voorkomen.

Snelle service

Het was een uitdaging, maar dankzij de korte lijnen tussen onze specialisten konden we snel reageren op de situatie. Binnen 3 dagen is berekend wat voor installatie er nodig zou zijn, zijn de pompen getest en heeft onze transportdienst het materieel op locatie gebracht en geïnstalleerd. Het testen van de pompen doen we altijd vooraf aan leveringen om de opdrachtgever van een topprestatie te verzekeren.

Dankzij onze snelle reactie werd de mogelijke waterschade beperkt. Reparatie werkzaamheden aan het gemaal zijn in juni van start gegaan en zullen binnen enkele weken worden afgerond. Onze monteurs zullen de installatie daarna weer demonteren en naar de werkplaats vervoeren.